Beef Brisket Recept op gas BBQ

0
(0)

Ingrediënten

  • 1,5 kg beef brisket
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel zwarte peper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper – 500 ml barbecuesaus
  • 4 eetlepels appelciderazijn
  • 2 eetlepels worcestersaus
  • Rookhout (bijvoorbeeld snippers van eikenhout of hickory) om de ‘smoker’ te maken

 

 

Bereidingswijze

  1. Meng in een kom het paprikapoeder, bruine suiker, zout, zwarte peper, knoflookpoeder, uienpoeder, komijnpoeder en cayennepeper om de dry rub te maken.
  2. Wrijf de dry rub gelijkmatig over het gehele oppervlak van de beef brisket.
  3. Dek de brisket af met plasticfolie en laat het minimaal 4 uur, maar bij voorkeur een hele nacht, in de koelkast marineren.
  4. Bereid de gas BBQ voor verwarm deze tot een temperatuur van ongeveer 225-250°C.
  5. Voeg het rookhout toe aan de BBQ voor een heerlijke rooksmaak.
  6. Leg de gemarineerde beef brisket op het rooster van de gas BBQ en sluit de deksel.
  7. Laat de brisket langzaam roken en garen gedurende 8-10 uur, of totdat de kerntemperatuur van de brisket ongeveer 90-95°C bereikt.
  8. Meng in een kom de barbecuesaus, appelciderazijn en worcestersaus om de glazuur te maken.
  9. Bestrijk de brisket regelmatig met de glazuur gedurende de laatste 2 uur van het rookproces.
  10. Haal de brisket van de rookoven en wikkel het strak in aluminiumfolie.
  11. Laat de brisket in de folie rusten voor minimaal 30 minuten, zodat de sappen zich kunnen herverdelen.
  12. Snijd de beef brisket in dunne plakken tegen de draad in en serveer met extra barbecuesaus naar smaak.

 

Tips en variaties

  • Voor een extra intense smaak kun je de beef brisket de avond ervoor eerst insmeten met mosterd en daarna marineren met de dry rub.
  • Experimenteer met verschillende soorten rookhout om verschillende smaken aan de brisket toe te voegen.
  • Serveer de beef brisket met coleslaw, aardappelsalade en cornbread voor een complete barbecue-ervaring.
  • Voeg een beetje honing toe aan de glazuur voor een zoetere smaak.
  • Bestrijk de Brisket iedere 2 uur, met appelsap, of Whiskey, zodat het vlees niet uitdroogd.
  • Gebruik het vuur aan de ene kant van de BBQ, en leg de Brisket aan de andere kant van de BBQ. (indirect vuur).
  • Leg het vet van de Brisket aan de onderkant.
  • Wikkel de brisket voor de laatste 2 uur op de BBQ, in aluminium folie, zodat de brisket, lekker sappig blijft en niet uitdroogd.
  • Na 10 tot 12 uur op de BBQ, even op een bord of plank, een half uurtje laten rusten in aluminium folie.
  • Snijd the brisket in dunne plakken, zodra deze aan beide kanten over het mes vallen, zijn ze perfect gegaard

 

Bekijk deze video, voor meet info

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!