Kerstvakantie in Oost-Tirol: Een Winterwonderland in Oostenrijk

5
(1)

Oost-Tirol, gelegen in het hart van de Oostenrijkse Alpen, is een ideale bestemming voor een onvergetelijke kerstvakantie. Met zijn adembenemende berglandschappen, charmante dorpen en tal van winterse activiteiten, biedt deze regio alles wat je nodig hebt voor een sprookjesachtige kerst. Of je nu een fan bent van skiën, houden van een ontspannen wandeling door besneeuwde bossen, of simpelweg wilt genieten van de serene winterse sfeer, Oost-Tirol heeft het allemaal.

Winterse Activiteiten

De grootste trekpleister van Oost-Tirol tijdens de kerstperiode is ongetwijfeld het uitgebreide aanbod aan wintersportmogelijkheden. De regio herbergt enkele van de beste skigebieden van Oostenrijk, zoals de Großglockner Resort Kals-Matrei en het familievriendelijke skigebied Sillian. Met kilometers aan perfect geprepareerde pistes, moderne skiliften en adembenemende uitzichten, is Oost-Tirol een paradijs voor skiërs en snowboarders van alle niveaus.

 

Maar Oost-Tirol biedt meer dan alleen skiën. Langlaufers kunnen genieten van honderden kilometers aan loipes door schilderachtige landschappen, terwijl sneeuwschoenwandelaars en winterwandelaars kunnen genieten van de rust en stilte van de natuur. Voor een unieke ervaring kun je ook een tocht met een hondenslee maken, of een romantische arrensleerit door besneeuwde bossen.

Kerstsfeer in de Dorpen

De dorpen in Oost-Tirol stralen tijdens de kerstperiode een bijzondere charme uit. Traditionele kerstmarkten, zoals die in Lienz, de hoofdstad van Oost-Tirol, zijn een feest voor de zintuigen. Hier kun je handgemaakte kerstversieringen, lokale ambachten en heerlijke lekkernijen zoals glühwein, apfelstrudel en kastanjes vinden. De feestelijke verlichting en de geur van dennen en kaneel zorgen voor een magische sfeer die je direct in de kerststemming brengt.

 

Veel dorpen organiseren ook kerstconcerten, kribbetochten en andere traditionele evenementen die de rijke cultuur en de warme gastvrijheid van de regio weerspiegelen. Deze lokale tradities geven je een authentieke kerstervaring die je niet snel zult vergeten.

 

‘Prägraten am Großvenediger’ is een klein authentiek Tiroler dorp, 20 minuten rijden van de grote ski pistes in ‘Matrei in Osttirol‘. Dit is het grootste ski gebied in Oost Tirol en de Großglockner is 3.798 meter hoog en is de hoogste berg van Oostenrijk. Het ski gebied strekt zich uit over 40 km en 12 ski liften. In Prägraten am Großvenediger zijn er ski liften voor iedereen die nog nooit op de lange latten hebben gestaan. Jong en oud, iedereen kan skieën of snowboarden leren in Prägraten am Großvenediger. Neem gerust een kijkje op FamilieSki Prägraten.

 

In het familie restaurant Gasthaus-Grossvenediger proef je de originele tiroler gerechten en de zeer gastvrije familie. Voor overnachtingen kun je terecht bij Ferienhaus Enzian. Dit wordt gerund door het Nederlandse gezin van Jeroen en Olga met hun 2 dochters. Service, vriendelijkheid, gastvrijheid en een warm welkom staan hoog in het vaandel bij Jeroen en Olga.  Ze vertellen je graag over de geweldige omgeving en wat je er allemaal kunt doen.

 

Großglockner

Wellness en Ontspanning

Na een dag vol winterse avonturen is er niets heerlijker dan te ontspannen in een van de vele wellnesshotels die Oost-Tirol te bieden heeft. Veel hotels in de regio beschikken over uitgebreide spa-faciliteiten, waaronder sauna’s, stoombaden en verwarmde zwembaden met panoramisch uitzicht op de bergen. Hier kun je volledig tot rust komen en genieten van de serene omgeving.

 

Daarnaast bieden veel hotels speciale kerstarrangementen aan, compleet met feestelijke diners, gezellige avonden bij de open haard en zelfs bezoekjes van de kerstman voor de jongste gasten. Deze combinatie van actieve ontspanning en warme gastvrijheid maakt een kerstvakantie in Oost-Tirol tot een onvergetelijke ervaring.

Duurzaamheid en Natuurbescherming

Oost-Tirol staat bekend om zijn ongerepte natuur en het sterke streven naar duurzaamheid. De regio zet zich in voor milieuvriendelijke toerismepraktijken en biedt talloze mogelijkheden om op een verantwoorde manier van de natuur te genieten. Van het gebruik van hernieuwbare energiebronnen tot duurzame vervoersopties, Oost-Tirol combineert zijn natuurlijke schoonheid met moderne milieubewuste initiatieven.

Conclusie

Oost-Tirol is een droomlocatie voor een kerstvakantie vol winterse magie. Met zijn indrukwekkende berglandschappen, authentieke dorpen en breed scala aan activiteiten, biedt deze regio in Oostenrijk alles wat je nodig hebt om de kerstperiode door te brengen in een sfeervolle en betoverende omgeving. Of je nu komt voor de wintersport, de traditionele kerstsfeer of gewoon om te ontspannen in een prachtige omgeving, Oost-Tirol verwelkomt je met open armen.

 

Stuur gerust een kerstkaartje zodra je in Oost Tirol bent.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!