Ontdek het prachtige Malta: een vakantie eiland vol geschiedenis en cultuur

0
(0)

Malta is een eiland in de Middellandse Zee en is de perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is naar een vakantie vol geschiedenis, cultuur en prachtige stranden. Het eiland is klein, maar heeft bijna alles te bieden, van prachtige historische bezienswaardigheden tot adembenemende natuurlijke landschappen. In dit artikel nemen we je mee op een reis door Malta en laten we je de hoogtepunten in Malta zien die je niet mag missen tijdens je bezoek aan dit prachtige eiland.

De geschiedenis van Malta

Malta heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren geleden met 7 Megalithische tempels. Het eiland was een belangrijke strategische locatie voor verschillende beschavingen, waaronder de Feniciërs, Romeinen, Arabieren en de Ridders van Malta, Napoleon Bonaparte, de natuurlijk de Engelsen. Dit heeft geleid tot een unieke mix van culturen en architectuur die nog steeds te zien is op het eiland.

Een van de meest opvallende historische bezienswaardigheden op Malta is de stad Mdina, ook wel bekend als de ‘Stille Stad’. Deze prachtige stad is gebouwd op een heuvel en biedt een panoramisch uitzicht over het eiland. Het is ook de thuisbasis van vele historische gebouwen en kerken, waaronder de imposante kathedraal van St. Paulus. Mdina was tot 1530 de hoofdstad van Malta.

Cultuur en tradities in Malta

Malta heeft een rijke cultuur en tradities die nog steeds worden gevierd door de lokale bevolking. Een van de meest opvallende tradities is het feest van St. John, dat elk jaar op 24 juni wordt gevierd. Dit is een van de belangrijkste feesten op Malta en omvat vuurwerk, straatfeesten en processies.

Malta is dol op vuurwerk, bijna iedere avond in de zomer wordt er wel ergens vuurwerk afgestoken. Ieder jaar in April, wordt het “Malta International Fireworksfestival” gehouden. Neem hieronder een kijkje naar de finale in Valletta.

Een andere traditie die nog steeds wordt gevierd op Malta is het maken van de beroemde Maltese kant. Dit is een ambachtelijke activiteit die al eeuwenlang op het eiland wordt beoefend en die nog steeds populair is bij de lokale bevolking en toeristen. In “Ta’ Qali” vind je alle ambachten terug in het “Crafts Village”.

Natuurlijke schoonheid

Malta heeft niet alleen een rijke geschiedenis en cultuur, maar ook een prachtige natuurlijke schoonheid. Een van de meest opvallende natuurlijke bezienswaardigheden in Malta is de Blauwe Grot, een prachtige grot die alleen per boot bereikbaar is. Het kristalheldere water en de kleurrijke zeebodem maken dit een van de meest populaire attracties op het eiland.

Een andere prachtige natuurlijke bezienswaardigheid op het zustereiland “Gozo” is de Azure Window, een natuurlijke rotsformatie die uitkijkt over de Middellandse Zee. Helaas is de Azure Window in 2017 ingestort, maar het blijft een iconische bezienswaardigheid op Malta.

Azure Window - Gozo
Azure Window – Gozo

Prachtige stranden van Malta

Malta heeft ook een aantal prachtige stranden die perfect zijn om te ontspannen en te genieten van de zon. Een van de meest populaire stranden in Malta is Golden Bay, een prachtig zandstrand dat omringd wordt door kliffen. Het kristalheldere water en de zachte zandstranden maken dit een van de meest populaire stranden op het eiland.

Een andere populaire strandbestemming in Malta is de Blue Lagoon, een prachtige lagune op het eiland ‘Comino’. Het heldere blauwe water en de afgelegen locatie maken dit een van de meest populaire plekken op het eiland.

Stage lopen in Malta

Het meest ideale aan Malta is, dat Engels de tweede taal is. Dus ideaal om buitenlandse werkervaring op te doen. Ben je student, en wil je graag stage lopen in Malta, kijk dan snel op de site van nedmalta.com.

Tijdens de zomermaanden gaat Malta helemaal door het dak heen en worden er overal evenementen georganiseerd. Klik op deze link als je op de hoogte blijven van de meest exclusieve evenementen in Malta.

Live Concert van Andre Rieu in Malta

Wie wil er nu niet een live concert van Andre Rieu bijwonen. Op 1 en 2 september 2023, komt Andre Rieu voor het eerst naar Malta. Het concert wordt gegeven in The Granaries in Floriana. Een voorstad van de hoofdstad, Valletta. Via de website van Andre Rieu kun je de entree kaartjes bestellen.

Tot slot

Malta is een prachtig eiland met een rijke geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid en veel zon. Of je nu op zoek bent naar historische bezienswaardigheden, prachtige stranden of gewoon wilt genieten van de lokale cultuur en tradities, Malta is klein, maar heeft voor ieder wat wils. Dus waar wacht je nog op? Boek nu je reis via Topflighthotel.com naar Malta en ontdek zelf de schoonheid van dit prachtige eiland!

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!