Hoe maak je de beste Sushi

0
(0)

Sushi is een populair Japans gerecht dat een favoriet is geworden van veel mensen over de hele wereld. Het maken van Sushi kan intimiderend lijken, maar met de juiste hulpmiddelen en technieken kan het een leuke en lonende ervaring zijn. Bijna Alles heeft een stap-voor-stap handleiding gemaakt voor het maken van de beste Sushi thuis:

Ingrediënten

  1. Sushirijst
  2. Rijstazijn
  3. Suiker
  4. Zout
  5. Nori (Gedroogde zeewier)
  6. Verse vis of andere ingrediënten voor de vulling (Zoals avocado, komkommer, gekookte garnalen, enz.)
  7. Soy saus
  8. Wasabi
  9. Gepekelde Gember

Uitrusting:

  1. Rijstkoker
  2. Bamboe sushimatje
  3. Scherp mes

Bereidingswijze:

  1. Spoel de Sushirijst in koud water tot het water helder is. Laat de rijst uitlekken en voeg hem toe aan een rijstkoker met de juiste hoeveelheid water (meestal een verhouding van 1:1,25 tussen rijst en water). Kook de rijst volgens de aanwijzingen van de rijstkoker.
  2. Terwijl de rijst kookt, bereidt u de ‘Sushiazijn’. Combineer rijstazijn met suiker en zout in een kleine steelpan en verwarm tot de suiker en het zout zijn opgelost. Zet opzij om af te koelen.
  3. Als het rijst gaar is, doe deze dan over in een grote kom en voeg de Sushiazijn toe. Meng voorzichtig met een spatel of houten lepel, en let op dat u de rijst niet pureert. Laat de rijst afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Snijd de ingrediënten van de vulling in dunne reepjes of kleine stukjes.
  5. Leg een vel nori op het bamboe sushimatje, met de glanzende kant naar beneden. Maak uw handen nat met water om te voorkomen dat de rijst plakt en neem een kleine handvol rijst, ongeveer ter grootte van een tennisbal. Leg de rijst op de nori en verdeel het gelijkmatig, waarbij u een rand van 1 cm aan de bovenkant overlaat.
  6. Voeg de vulling toe in een lijn over het midden van de rijst.
  7. Rol de sushi op met behulp van het bamboematje, beginnend bij de onderste rand en rol hem strak op. Als de rol klaar is, knijp er dan zachtjes in om ervoor te zorgen dat hij zijn vorm behoudt.
  8. Herhaal stap 5-7 tot u het gewenste aantal Sushi-rollen hebt.
  9. Gebruik een scherp mes om de Sushirollen in plakjes te snijden. Maak het mes tussen elke snede nat met water om plakken te voorkomen.
  10. Serveer de Sushi met sojasaus, wasabi en ingemaakte gember, samen met een heerlijke cocktail om lekker in de stemming te komen.

Bekijk hier de video met instructies van een Japanse chef.

 

Let op, er kan een verschil zitten in bereidingswijze tussen de video en onze beschrijving.

Thuis Sushi maken kan een leuk en creatief proces zijn. Experimenteer met verschillende vullingen en combinaties met deze handige Sushi guide om uw favoriete smaakcombinaties te vinden. Geniet van uw zelfgemaakte ushi met familie en vrienden!

Smakelijk eten.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!