Organiseer een cocktailavond met vriendinnen

0
(0)

Je komt op den duur in een leeftijdsfase, waarin het moeilijker is om met vriendinnen af te spreken. Jullie hebben het veelste druk met jullie eigen gezin en werk. Toch is het goed om eens in de zoveel tijd een lekkere cocktail met vriendinnen te drinken. Jullie vertellen elkaar immers bijna alles, dus je moet elkaar wel regelmatig zien. Organiseer eens per maand een cocktailavond met vriendinnen. Daar zeggen ze vast geen nee tegen.

 

Zoek lekkere cocktailrecepten

Er zijn verschillende mogelijkheden om een cocktailavond te organiseren en een cocktail top 10 te maken. Allereerst kun je wat lekkere recepten met elkaar uitzoeken. Haal daarvoor de ingrediënten in huis en ga samen lekker experimenteren in de keuken. Een cocktail drinken is namelijk een, maar het maken ervan is wel heel iets anders. 

 

Tijdens het maken van de cocktails hebben jullie al het grootste plezier. Zo kun je al lekker bijkletsen met elkaar, terwijl je met de ingrediënten aan de slag gaat. Het is dan ook gegarandeerd een geslaagde avond, omdat je die echt samen doorbrengt. 

 

Voor degene die geen alcohol drinkt, kun je natuurlijk de mocktail variant maken. Ook dat is een opgave op zichzelf. Je wil het namelijk ook weer niet te zoet maken. Gelukkig zijn er genoeg recepten te vinden, die je als referentiekader kunt gebruiken of simpelweg na kunt maken.

 

Ieder zijn eigen cocktail

Al is het heel gezellig om samen cocktails te staan shaken in de keuken. Je kunt natuurlijk ook allemaal zelf een cocktail maken. Je bent immers gewend om bijna alles los van elkaar te doen, dus ook dit. Laat iedereen een heerlijke cocktail maken, die jullie dan gezamenlijk gaan proeven. Eventueel kun je er nog voor kiezen om er cijfers aan te hangen. Wie zal er bij jullie de winnaar van de cocktailavond zijn? Vergeet ook niet de opmaak te beoordelen. 

 

Natuurlijk hoort bij alcohol ook een hoop eten. Een cocktailavond is dan ook nog niet compleet zonder een hoop lekkere hapjes. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat iedereen een mooi bord opmaakt. Laat iedereen wat lekkers meebrengen wat matcht bij de cocktail die ze gemaakt hebben. 

 

Maak bijvoorbeeld een bord vol met lekkere toastjes en salades of wat dacht je van een Spaans bord met verschillende soorten ham en worstjes. Je kunt van alles bedenken natuurlijk. Je weet vaak zelf wel wat lekker is bij jouw cocktail. Anders kun je online nog wel vinden wat voor smaken je het beste met elkaar kunt matchen. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!