Spaghetti met Citroen Recept

0
(0)

Spaghetti met citroen is een heerlijk licht en verfrissend pastagerecht dat de eenvoud van de Italiaanse keuken viert. Dit recept combineert de heldere smaak van citroen met de romigheid van boter en de hartige tonen van Parmezaanse kaas, waardoor een perfecte balans ontstaat tussen fris en rijk. Met een paar eenvoudige ingrediënten en minimale bereidingstijd is dit gerecht ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd of een elegante dineroptie. Het is een smaakvol bewijs dat je met een paar kwaliteitsproducten iets speciaals op tafel kunt zetten.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 400 gram spaghetti
  • 2 grote biologische citroenen (sap en rasp)
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 grote ui
  • 60 ml extra vierge olijfolie
  • 50 gram boter
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas (plus extra voor serveren)
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Crème fraîche
  • Handvol verse peterselie, fijngehakt (optioneel)
  • Een snufje chilivlokken (optioneel)

Instructies:

  1. Kook de spaghetti: Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Kook de spaghetti al dente volgens de instructies op de verpakking. Bewaar een kopje van het kookwater voordat je de spaghetti afgiet.
  2. Bereid de citroensaus: Terwijl de pasta kookt, verwarm je de olijfolie en boter op middelhoog vuur in een grote koekenpan. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe en bak deze 1-2 minuten, tot het goudbruin begint te kleuren. Voeg de citroenrasp en Crème fraîche toe en roer goed door.
  3. Meng de pasta met de saus: Voeg vervolgens de gekookte spaghetti toe samen met een halve kop van het kookwater. Roer goed zodat de saus zich vermengt met de pasta. Als de saus te dik is, voeg dan nog wat kookwater toe.
  4. Kaas toevoegen: Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Blijf goed roeren tot de kaas is gesmolten en een romige saus vormt. Breng op smaak met zout en peper. Voor een beetje extra pit kun je een snufje chilivlokken toevoegen.
  5. Serveren: Verdeel de spaghetti over de borden en garneer met extra Parmezaanse kaas en eventueel fijngehakte peterselie. Serveer direct, eventueel met een extra schijfje citroen erbij en een scheutje Extra Virgin Olijfolie.

 

Dit recept biedt een perfecte balans tussen de frisheid van de citroen en de hartige smaak van Parmezaanse kaas en knoflook. Het is eenvoudig aan te passen met bijvoorbeeld garnalen, spinazie, of kappertjes voor extra smaakvariaties.

 

Tip van de dag:

Breng het water voor de pasta aan de kook, met de schil van 1 citroen (enkel de gele schil en niet het witte, dat is bitter) het citroen sap, en het restant van de citroen mag er ook in. Zo krijgt de pasta al de fruitige citroensmaak.

 

Eet smakelijk! En laat hieronder weten wat je ervan vond.

 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!