Top 10 Kerstmarkten in Duitsland

0
(0)

Duitsland staat wereldwijd bekend om zijn betoverende kerstmarkten, waar traditie, ambacht en een vleugje magie samenkomen. Deze markten, ook wel “Weihnachtsmärkte” genoemd, trekken jaarlijks miljoenen bezoekers aan die op zoek zijn naar de ultieme kerstbeleving. Laten we dieper in de betovering duiken en de top 10 kerstmarkten van Duitsland verkennen.

1. Nürnberg Christkindlesmarkt (Neurenberg)

De Nürnberg Christkindlesmarkt, gehouden in de oude binnenstad van Neurenberg, is een van de meest traditionele kerstmarkten ter wereld. De markt dateert uit de 16e eeuw en staat bekend om zijn charmante rode en witte kraampjes. Het hoogtepunt van de openingsceremonie is het Christkind, een engelachtig figuur dat de markt officieel opent.

2. Striezelmarkt (Dresden)

Dresden, de hoofdstad van de deelstaat Saksen, verwelkomt de bezoekers, van de kerstmarkt in Dresden, met de Striezelmarkt, genoemd naar de beroemde Dresdner Stollen, een soort kerstbrood. Naast de traditionele ambachten biedt deze markt ook een levende adventskalender en een indrukwekkende houten pyramide.

3. Weihnachtsmarkt am Kölner Dom (Keulen)

De schaduw van de majestueuze Dom van Keulen dient als het perfecte decor voor de Weihnachtsmarkt am Kölner Dom. Met meer dan 160 kraampjes biedt deze markt een overvloed aan kunstnijverheid, glühwein en Duitse lekkernijen. Het uitzicht op de verlichte kathedraal is adembenemend. Deze kerstmarkt in Keulen is perfect voor een weekendje weg.

4. Christkindlmarkt am Marienplatz (München)

In het hart van München, op de historische Marienplatz, wordt de Christkindlmarkt am Marienplatz gehouden. Een gigantische kerstboom en een traditionele Beierse sfeer kenmerken deze kerstmarkt van München, waar lokale ambachtslieden hun vakmanschap tonen.

5. Weihnachtsmarkt auf dem Rathausmarkt (Hamburg)

De Weihnachtsmarkt auf dem Rathausmarkt in Hamburg biedt een maritieme twist aan de traditionele kerstmarkt. Met een ijsbaan en een gevarieerd aanbod van kraampjes, is het een favoriete bestemming voor gezinnen tijdens de feestdagen.

6. Esslinger Mittelaltermarkt und Weihnachtsmarkt (Esslingen)

De Esslinger Mittelaltermarkt und Weihnachtsmarkt in Esslingen neemt bezoekers mee terug in de tijd. Middeleeuwse kledij, ambachten en entertainment dragen bij aan een unieke kerstervaring.

7. Würzburger Weihnachtsmarkt (Würzburg)

Würzburg, gelegen aan de oevers van de rivier de Main, biedt een romantische kerstmarkt met een prachtig uitzicht op de vesting Marienberg. De markt staat bekend om zijn lokale producten en gezellige sfeer.

8. Aachener Weihnachtsmarkt (Aken)

De Aachener Weihnachtsmarkt, een van de oudste in kerstmarkten van Duitsland, bevindt zich rond de imposante Dom van Aken. De sfeer tijdens de kerstmarkt van Aken wordt versterkt door het jaarlijkse kerstconcert in de Dom en het verlichte stadhuis.

9. Dortmunder Weihnachtsmarkt (Dortmund)

Dortmund huisvest een indrukwekkende kerstmarkt met een van de grootste kerstbomen van Duitsland en een reuzenrad. Met meer dan 300 kraampjes biedt deze markt een scala aan producten, van handgemaakte ambachten tot culinaire hoogstandjes.

10. Stuttgarter Weihnachtsmarkt (Stuttgart)

De Stuttgarter Weihnachtsmarkt, een van de oudste en grootste in Duitsland, wordt gehouden in het sprookjesachtige decor van het oude kasteel. De markt biedt niet alleen traditionele kerstproducten, maar ook een ijsbaan voor bezoekers die de schaatsen willen ombinden.

Of je nu op zoek bent naar traditionele ambachten, culinaire hoogstandjes, of gewoon wilt genieten van de betoverende kerstsfeer, de Duitse kerstmarkten bieden voor elk wat wils. Een bezoek aan een van deze top 10 markten belooft niet alleen een onvergetelijke kerstervaring, maar ook een duik in de rijke cultuur en tradities van Duitsland. Maak je klaar om ondergedompeld te worden in de magie van de Duitse kerstmarkten!

Wil je liever naar het zuiden, dan vind je hier de beste kerstmarkten van België.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!