Ontdek de Magie van Kerst op de Beste 5 Kerstmarkten van België

0
(0)

Kerstmis is de tijd van het jaar waarin steden en dorpen in België worden omgetoverd tot betoverende wonderlanden, verlicht met fonkelende lichtjes en doordrenkt met de geur van glühwein en versgebakken lekkernijen. De kerstmarkten in België bieden een unieke en gezellige sfeer, waar bezoekers kunnen genieten van traditionele ambachten, heerlijk eten, en de warmte van de feestdagen. Hier zijn de beste vijf kerstmarkten belgië die je niet mag missen:

1. Brussel – Winter Wonders

De hoofdstad van België, Brussel, komt tot leven tijdens de feestdagen met het betoverende Winter Wonders-evenement. Het centrale plein, de Grote Markt, wordt omgetoverd tot een magisch tafereel met een reusachtige kerstboom en een indrukwekkende lichtshow. De kerstmarkt in Brussel strekt zich uit door de omliggende straten en biedt bezoekers de kans om te genieten van lokale lekkernijen, kunstnijverheid en een overvloed aan winterse activiteiten.

2. Brugge – Kerstmarkt op de Markt

De middeleeuwse stad Brugge, met zijn geplaveide straten en schilderachtige grachten, biedt een sfeervolle kerstmarkt op de Markt. Omringd door prachtige historische gebouwen, kunnen bezoekers hier genieten van traditionele kerstsnacks, glühwein en lokale ambachten. De ijsbaan in het midden van de markt voegt een extra vleugje magie toe aan deze pittoreske kerstervaring. De kerstmarkt in Brugge mag dus niet ontbreken op jouw lijstje.

3. Antwerpen – Kerstmarkt aan de Schelde

Langs de oevers van de rivier de Schelde wordt de stad Antwerpen omgetoverd tot een winterwonderland tijdens de kerstperiode. De kerstmarkt in Antwerpen, aan de Schelde, biedt niet alleen een breed scala aan kraampjes met kerstcadeaus en lekkernijen, maar ook een sfeervol reuzenrad dat een prachtig uitzicht op de stad en de rivier biedt. De verlichte kathedraal van Antwerpen draagt bij aan de betoverende ambiance. Natuurlijk kun je met de NS trein naar de kerstmarkt van Antwerpen.

4. Luik – Kerstmarkt en Magisch Dorp

In de stad Luik komt de kerstsfeer tot leven met een combinatie van een traditionele kerstmarkt en een magisch dorp. De kades van de Maas zijn gevuld met sfeervolle kraampjes, terwijl het Magisch Dorp, gelegen op het Place Saint-Lambert, bezoekers meeneemt op een reis door een betoverende wereld met prachtige lichtinstallaties en activiteiten voor jong en oud. Kerst is Luik is een must.

5. Gent – Gentse Winterfeesten

De Gentse Winterfeesten transformeren het historische stadscentrum van Gent in een feeëriek winterparadijs. Met een schaatsbaan, reuzenrad en een overvloed aan kraampjes met lokale specialiteiten, biedt Gent een gezellige en warme kerstervaring. De verlichte gevels van de Gravensteen en andere historische gebouwen dragen bij aan de charme van deze winterse festiviteiten.

Of je nu op zoek bent naar unieke kerstcadeaus voor een surprise, wilt genieten van heerlijk eten en drinken, of gewoon de betoverende kerstsfeer in België wilt ervaren tijdens de feestdagen, de kerstmarkten van België hebben voor elk wat wils. Plan je bezoek en laat je onderdompelen in de magie van Kerstmis op deze vijf buitengewone locaties.

 

Ontdek hier de 5 beste kerstmarkten van Nederland.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!