Bijna geen troep in huis met deze tips en tricks

0
(0)

Er is niets zo vervelend als troep in huis. Iedere keer ruim je weer alles op en binnen de kortste keren ligt heel het huis weer overhoop. Je hebt in een paar jaar tijd al snel heel veel troep verzameld. Onder troep schalen we alle spullen die je niet tot nauwelijks nodig hebt. Het wordt aardig tijd om verandering aan te brengen. Wij geven tips en tricks hoe je bijna geen troep meer in huis kunt hebben.

 

Houd een grote schoonmaak

 

Het begint met de grote schoonmaak. Alle spullen die je het afgelopen jaar niet hebt gebruikt kunnen weg. Als je deze een jaar lang niet nodig hebt, dan is de kans groot dat je die nog ooit gaat gebruiken. Wees dus kritisch bij elk item dat je tegenkomt. Soms moet je wel een beetje streng zijn voor jezelf, anders blijf je de troep maar verhuizen.

 

Als je zelf een goede opruimer bent, dan zullen je kinderen ook vanzelf volgen. Ze hoeven hun speelgoed niet weg te gooien, maar kunnen er misschien wel andere kindjes blij mee maken. Dat geldt net zo goed voor de items die je zelf wegdoet. De prullenbak hoeft nog niet de eindbestemming te zijn. Er zijn zat andere mensen om je heen die die spullen wel heel goed kunnen gebruiken. Mocht je het dan ooit echt nodig hebben, kun je het altijd nog lenen.

 

Een goed opbergsysteem

 

Als je alles goed hebt uitgezocht is het tijd om alles een logische plek te geven. Daarvoor heb je een goed opbergsysteem nodig. Je hebt een systeem nodig dat werkt. Allereerst is het aan te raden om een hoop kasten aan te schaffen. Een kast is namelijk het beste opbergsysteem dat werkt. 

 

Het opbergen in kasten werkt wel alleen als je dat goed bijhoudt. Zorg ervoor dat de kasten netjes geordend zijn. Zo heb je de meeste kans dat ze ook echt opgeruimd blijven. Anders is al het harde werk natuurlijk voor niets geweest. Dat is niet wat je wil bereiken met een opbergsysteem.

 

Ordenen doe je meestal op type product. Zo stop je bijvoorbeeld al het speelgoed van de kinderen in een kast of een opbergkist. Het liefst zorg je ook bij het speelgoed weer voor een ordening. Zo stop je bijvoorbeeld al het lego in een bak en alle barbies in een andere bak. Die bakken kun je dan weer kwijt in een kast.

 

Het mooiste is een vakkenkast zwart als je ook veel zwarte accenten in huis hebt. Deze kasten heb je met vakken én een paar deuren. Achter die gesloten deuren kun je zoveel troep kwijt als je zelf wil. Het oog wordt uiteindelijk getrokken naar de accessoires die in de vakken staan. Daardoor wordt de aandacht afgeleid van de troep die achter de deuren schuil gaat. 

 

Zorg er wel voor dat je in die vakken alleen spullen zet om het interieur op te vrolijken. Ga daar geen spullen in stoppen om de kast maar vullend te krijgen. Je kunt hier beter een paar eyecatchers in zetten die ook echt een functie hebben. Denk bijvoorbeeld aan een paar kaarsen, vazen en fotolijstjes. 

 

Zolang je er maar geen hele verzameling postzegels in legt. Dat kun je namelijk nog wel eens onder troep schalen. Ook al is het jouw hobby. Zulke verzamelingen kun je beter achter slot en grendel opbergen. Daar ligt zo’n verzameling het veiligst. Bovendien trekt het dan ook het minste stof aan. Zo moet je eigenlijk elk product beredeneren. Is het product het waard om elke week af te stoffen? Zo niet, dan gaat het achter gesloten deuren of misschien wel naar een andere eigenaar/eigenaresse.

 

Neem ook eens een kijkje bij de populaire woontrends van dit jaar.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!