De populaire woontrends van dit jaar

0
(0)

Net zoals bijna alles veranderen de woontrends ook elk jaar. Vaak komen bepaalde trends wel keer op keer terug. Toch is het soms wel leuk om alle woontrends op een rijtje te zien. Wellicht dat je daar nog inspiratie uit kan halen voor je eigen interieur. Sommige trends zijn namelijk heel tijdloos en kunnen nog jaren mee in jouw inrichting. Kom erachter wat de populaire woontrends van dit jaar zijn.

 

Het plafond schilderen

Het is belangrijk om met kleur te werken in je interieur. Je mag dan ook best een muur in een opvallende kleur schilderen. Sommige mensen kiezen voor olijfgroen, terwijl anderen het liever bij beige houden. Voor welke kleur je kiest, maakt in dit geval niet uit. Het idee is dat je moet durven om het plafond ook mee te schilderen. Het kan heel sfeervol uitpakken als je het plafond in dezelfde kleur schildert met de juiste schilderskwast en verfroller. Bovendien is wit ook echt uit de tijd, dus je kunt ook beter kiezen voor een kleurtje. Niet alleen op de muur, maar ook op het plafond.

 

Haal de natuur binnen

We halen steeds vaker de natuur in huis. Deze trend zien we al een aantal jaren. Ten eerste creΓ«er je dat door heel veel planten in huis te halen. Anderzijds kun je ook met natuurlijke kleuren werken. Denk hierbij aan de kleuren bruin en groen. Deze kunnen terug komen als kleur op de muur en/of plafond. De kleuren kun je ook in je interieur verwerken. Aan de ene kant verwerk je groen natuurlijk al door de vele planten in huis. De bruine kleur kun je bijvoorbeeld toevoegen aan je meubels. Denk aan een bank of fauteuil in het bruin om maar een voorbeeld te noemen.

 

Een grote eyecatcher

In het interieur van 2023 worden ook steeds meer statement items toegevoegd. Denk aan echte eyecatchers die je dan in je interieur verwerkt. Hierbij kun je denken aan een mooie gekleurde bank, maar ook aan een bijzondere stoel. Het gaat om kleuren, materialen en vormen die afwijken van de standaard. Als jouw interieur bijvoorbeeld bestaat uit zand, beige en ecru tinten, voeg dan bijvoorbeeld een bruin kleed toe. Zorg voor een item die gewoon opvalt. We noemen nu een kleed als voorbeeld, maar dat kan ook een lamp, een bank of een vaas zijn. Zolang er maar minimaal één item is waar je aandacht meteen naar toe getrokken wordt. Dat vormt dan ook de eyecatcher. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!