Zo regel je een goedkope zorgverzekering

0
(0)

Als de decembermaand aanbreekt zijn we massaal bezig met de kerstinkopen. Er is alleen een belangrijke actie die je niet mag vergeten. December is namelijk de enige maand, waarin je kunt overstappen van zorgverzekering. Dat is jouw enige kans om te zorgen dat je goed én goedkoop verzekerd bent. Hoe je dat precies voor elkaar krijgt, lees je in dit artikel.

 

Jouw huidige verzekering

Het is belangrijk om eerst kritisch naar jouw huidige zorgverzekering te kijken. Neem alle vergoedingen eens goed onder de loep. Het kan namelijk wel eens zijn dat jij verzekerd bent voor bepaalde onderdelen, die je eigenlijk niet gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fysio. Elk jaar ben je voor een aantal lessen verzekerd, maar misschien heb je er al jaren geen gebruik van gemaakt. Wellicht dat dit een goed moment is om het uit je pakket te halen.

 

Zo zijn er vast nog meer vergoedingen die wellicht uit jouw pakket verwijderd kunnen worden. Het is alleen een kwestie van tijd erin steken om jezelf te verdiepen in jouw huidige verzekering. Zodra je weet waar je voor verzekerd wil zijn, kun je ook veel gerichter een nieuwe zorgverzekering afsluiten.

 

Een nieuwe verzekering

Het is verstandig om elk jaar te kijken wat andere aanbieders te bieden hebben. In de meeste gevallen is een andere zorgverzekering namelijk altijd goedkoper. De aanbieder die je vorig jaar hebt gekozen, hoeft nu namelijk niet de voordeligste meer te zijn. 

 

Sommige mensen vinden het overstappen veel gedoe, wat helemaal niet zo hoeft te zijn. Bovendien kan het je heel veel geld per maand schelen, waardoor het juist verstandig is om een overstap te overwegen. 

 

Begin de decembermaand altijd met het vergelijken van de verschillende aanbieders. Zo kun je de goedkoopste zorgverzekering vinden, die het beste bij jou past. In principe ben je dan dubbel zo goedkoop uit. Je kiest namelijk voor de voordeligste zorgaanbieder en daarmee voor de goedkoopste verzekering. Maar, als het goed is heb je ook veel uit je pakket geschrapt, waardoor je verzekering nu dubbel zo goedkoop is geworden.

 

Verzekeren of sparen

We hebben je net er al op gewezen dat je een zorgverzekering eens wat kritischer moet bekijken. Je kunt er een hele hoop geld per maand op besparen als je jezelf niet voor alles verzekerd. Vaak is het op jaarbasis namelijk goedkoper om de rekening te betalen, dan door elke maand premie te betalen. 

 

Voornamelijk in deze tijden is het verstandig om jouw verzekering zo laag mogelijk te zetten. Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje, maar we moeten ook goed opletten op elke euro die we uitgeven. Je kunt voortaan beter een potje met spaargeld verzamelen voor noodgevallen. Is het potje aan het eind van het jaar nog vol, dan is dan een leuk zakcentje erbij. 

 

Het grote voordeel van zo’n spaarpotje is dat het je kan helpen, wanneer je bijvoorbeeld toch die fysio lessen nodig hebt. Daarnaast ben je het niet kwijt, als je het niet hebt aan hoeven breken. Het geld komt dan weer mooi bij jou terecht. Dat kan dan een leuk zakcentje zijn, maar ook wellicht een leuk bedrag voor een extra vakantie om zo maar eens wat te noemen. 

 

Oververzekeren is echt zonde van je geld. Het is daarom veel verstandiger om daarop te besparen. Je zult zien dat je het ook red met een basisverzekering. Heb je het gevoel dat je toch wat meer geld extra hebt uit moeten geven aan het eind van het jaar? Dan is dat een mooi moment om jouw zorgverzekering weer opnieuw in te richten. Elk jaar leer je weer een hoop over wat je nodig hebt in een zorgverzekering.

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!