Ben jij actief op de eerste date?

0
(0)

Bij een eerste date wordt al vaak geneigd naar romantische afspraakjes. Denk bijvoorbeeld aan het kijken van een film op de bank of een chique diner in een restaurant. Zo nu en dan wil iemand neigen naar een rondje schaatsen, maar dan houdt het al ver op. Wees eens creatief en innovatief en organiseer een actieve eerste date. In Bijna Alles, vertellen we je er graag meer over.

Organiseer een leuke wandeling

Wie heeft het ooit bedacht dat een eerste date meteen romantisch moet zijn. De eerste date moet juist in het teken staan van elkaar beter leren kennen. Je wil weten hoe de ander in elkaar zit en niet hoe hij of zij met mes en vork eet. Je bent benieuwd naar iemand zijn karakter en hoe die omgaat met tegenslagen in zijn leven en wat er nog op de bekende bucketlist staat. 

Dat zijn allemaal vragen die je niet zo snel stelt tijdens een diner of film. Gelukkig leent een wandeling zich daar wel perfect voor. Het is het ideale moment om elkaar beter te leren kennen en zoveel vragen te stellen als dat jij wil. Je moet immers een keuze maken of het klikt met deze persoon. En die keuze kun je alleen maken als je veel te weten bent gekomen.

Zoek bijvoorbeeld een wandelroute uit in een van de mooie natuurparken in ons land. Als het gesprek dan even stilvalt dan heb je genoeg aan de omgeving en heb je zo weer een onderwerp te pakken waar je over kunt kletsen. Een ander idee is om zelf een wandeling uit te stippelen. Dat zou een idee kunnen zijn als je iemand al wat beter kent en echt in jouw wereld wil verwelkomen. Stippel bijvoorbeeld de route uit langs jouw favoriete plekken, maar ook bijvoorbeeld je ouderlijk huis en je oude scholen. Zo maak je het heel persoonlijk en dat is voor de ander ook weer prettig. Het geeft namelijk een gevoel van vertrouwen, want je stelt je met zo’n samengestelde wandeling wel heel kwetsbaar op. 

Actief op de fiets

We hebben het net natuurlijk al gehad over de prachtige natuurparken in ons land. Die zijn niet alleen geschikt voor wandelingen, maar ook voor fietstochten. Neem de fietsen mee op de auto door middel van een achterklep fietsendrager en rijd naar een van de mooiste plekken in ons land. Eenmaal daar aangekomen zijn er genoeg fietsroutes die je kunt uitproberen. 

Het voordeel van een fietstocht is dat je een beetje kunt peilen hoe sportief iemand is. Lukt het diegene om hele gesprekken te voeren op de fiets? Dan is hij of zij redelijk sportief aangelegd. Als iemand buiten adem raakt, omdat zij moet fietsen en praten tegelijk, dan zul je die vast niet snel in de sportschool vinden. Daar kun je dan meteen een gesprek over aanknopen, vooral als je sportiviteit heel belangrijk vindt. 

Op de fiets zie je ook weer zoveel andere mooie dingen, die je lopend misschien niet was tegengekomen. Dat komt omdat je blikveld vaak toch net wat anders is. Tevens zijn de fietsroutes natuurlijk weer anders dan de wandelroute. Dus het is ook logisch dat je andere bloemen, dieren, planten en bomen tegenkomt. 

Om zo’n date echt te laten slagen kun je natuurlijk wat lekkers meenemen. Denk bijvoorbeeld aan een georganiseerde picknick. Zo laat je meteen zien dat je overal aan denkt en een zorgzaam type bent. Uiteraard ruim je daarna weer lekker alles op, want we willen natuurlijk geen plastic of andere rotzooi achterlaten in onze prachtige natuur. 

En ben je nog niet uitgekletst? Stuur een kaartje, dan kunnen jullie ook meteen een datum prikken voor een nieuwe date. 

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!